Bestuursfuncties
Nora Straub – Voorzitter
Hey, ik ben Nora en ik ben de voorzitter van het 79ste bestuur des ACDs. Ik ben 22 jaar oud, kom uit Haarlem, maar woon nu al drie jaar in Amsterdam, en ik ben per september begonnen met mijn master Chemistry – Molecular sciences. In mijn vrije tijd ben ik vaak bij het ACD of op mijn werk bij de Nationale Opera & Ballet te vinden. Ik hou van haken, met vriendinnen koffie drinken, series kijken en een wijntje drinken.
Als voorzitter ben ik eindverantwoordelijk voor het functioneren van het ACD, in de praktijk betekent dit vooral dat ik het overzicht houd en bijspring waar nodig. Daarnaast zit ik de bestuursvergaderingen voor waarin wij als bestuur alles wat er gebeurt rondom het ACD bespreken. Ook zit ik de ALV’s voor, hierbij is mijn voornaamste taak om ervoor te zorgen dat de vergadering soepel en naar de regels, zoals beschreven in ons HR en onze statuten, verloopt.
Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor andere verenigingen, de universiteit en overige organisaties. Ik ben degene die bij alle overkoepelende vergaderingen aanwezig is. Hierbij moet je denken aan overleggen met broertjesverenigingen, lunch met de decaan of overleggen voor al de UvA en VU verenigingen.
Elianne Lekkerkerker – Secretaris
Hoi, ik ben Elianne en ik ben de secretaris van het 79ste bestuur des ACDs. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Almere, waar ik nog steeds woon bij mijn ouders. In september ben ik begonnen aan de master Chemistry – Chemistry of Life. Naast scheikunde hou ik van (stijl)dansen, lezen en lekker eten.
Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor de notulen van de bestuursvergaderingen en de ALV’s. Ook schrijf ik elke twee weken de ledenmail (om-de-weekmail) waarin ik de leden op de hoogte houd van alle activiteiten die het ACD organiseert. Verder houd ik de bestuursmail bij, door alle mail op de juiste persoon te labelen, en hou ik mailcontact met andere verenigingen.
Naast het mailcontact is de secretaris ook verantwoordelijk voor het ledenbestand. Elk studiejaar krijgt het ACD nieuwe leden en gaan er leden weg. Dit moet goed bijgehouden worden, zodat we weten hoeveel leden we hebben en zodat bijvoorbeeld de juiste mensen de ledenmail ontvangen.
Marek Pontvuijst – Penningmeester
Als penningmeester bij het ACD ben je verantwoordelijk voor alle geldzaken binnen de vereniging. Dit houdt in dat je de boekhouding van de vereniging regelt en samen met de penningmeester van de ABC zorgt dat de financiën van alle commissies goed geregeld zijn. Hierbij horen ook belastingaangiftes, begrotingen en financiële realisaties. Daarnaast stel je ook veel facturen en samenwerkingsovereenkomsten op voor externe partijen en regel je alle betalingen van en aan het ACD. Om ervoor te zorgen dat deze boekhouding netjes wordt gedaan, wordt deze gecontroleerd door de KasCo. Ook neem je plaats in de BEC, waar je zorgt voor de financiën en het aanvragen van fondsen en sponsoring voor onze studiereis. Aangezien er dit jaar geen Commissaris Extern is, is de Penningmeester ook verantwoordelijk voor de Acquisitiecommissie. Je zorgt er hier voor dat het ACD samenwerkt met verschillende bedrijven om sponsoring binnen te krijgen. Ondanks dat dit al drukke taken zijn, heb je ook nog tijd om wat andere commissies te doen die je leuk vindt.
Commissaris Onderwijs
Deze functie wordt voornamelijk door Elianne bekleed.
De Commissaris Onderwijs is een van de functies die een studievereniging onderscheid van een studentenvereniging. Binnen deze functie probeer je goed contact te houden met het opleidingsteam om zo wanneer er iets aan de hand is, bijvoorbeeld verkeerde roostering, gemakkelijk naar de juiste personen toe te gaan. Dit doe je onder andere door soms samen met de voorzitter aan te schuiven bij het opleiding coördinatoren team overleg voor de bachelor en de master. Daarnaast ben je er ook om studenten te helpen met studeren. Dit wordt gedaan door boeken en labjassen verkoop te faciliteren, oriëntatiemarkten te organiseren, de tentamenbank bij te houden en contact te houden met de opleidingscommissie (OC). Het is niet ongebruikelijk om als Commissaris Onderwijs plaats te nemen in de OC. Als laatste vaste bezigheid ben jij er ook om bijlessen te faciliteren. Deze dingen vormen het vaste deel van de functies, maar daarnaast heb je als Commissaris Onderwijs erg veel vrijheid om in vele commissies te gaan, nieuwe dingen te proberen en je mede bestuursleden te ondersteunen. Omdat er geen commissaris Extern is, is de commissaris Onderwijs dit jaar ook verantwoordelijk voor de BEC en de LEC. Daarnaast zit de commissaris Onderwijs dit jaar ook nog in de KoCo, de KOESt e Chemunity. Kortom, alle vrijheid om veel verschillende dingen te doen.
Commissaris Activiteiten
Deze functie wordt voornamelijk door Marek bekleed.
Als Commissaris Activiteiten draag je de verantwoordelijkheid voor een groot aantal commissies die het ACD zo gezellig maakt. Een van de belangrijkste taken is het voorzitten van de Algemene BarCommissie (ABC), de commissie die de wekelijkse borrel organiseert in de Brainwave en de voorraad in het hok op orde houdt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ActiviteitenCommissie (ACTIE!) waarmee je regelmatig activiteiten organiseert, zoals een voetbaltoernooi, een keertje schaatsen of een avondje gamen op het Science Park. Een andere grote commissie waar je verantwoordelijk voor bent is de FeestCommissie die natuurlijk de jaarlijkse feesten organiseert en FLUX. Ook neem je plaats in Stichting Brainwave, de organisatie die de gezamenlijke bar op Science Park beheert. Verder is er bij deze bestuursfunctie veel ruimte voor creativiteit en kun je bijvoorbeeld ook nog plaatsnemen in andere commissies zoals de KoCo of de LEC. Naast al dat commissiewerk coördineer je ook de samenwerkingen met broertjes- en zusjesverenigingen en ben je altijd welkom om langs te komen op hun borrels!
Commissaris Extern
Deze functie wordt voornamelijk door Nora en Janne bekleed.
Als commissaris Extern ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de externe contacten van het ACD. Hieronder vallen alle bedrijven en onderzoeksinstituten waar het ACD mee samenwerkt of mee samen wilt werken. De manier waarop het contact wordt onderhouden kan worden opgedeeld in twee takken; studie gerelateerd en sponsoring. Onder studie gerelateerd vallen alle lezingen en excursies die gedurende het collegejaar worden georganiseerd, zo ook de buitenlandse excursie waarbij (naast de nodige ontspanning) verschillende universiteiten, instituten en bedrijven worden bezocht. Als commissaris extern is het jouw taak om te zorgen dat alle lezingen en excursies zo soepel mogelijk verlopen. Doormiddel van de lezingen en excursies hebben studenten de kans om zich te oriënteren op verschillende scheikundige vakgebieden naast de studie zelf. Onder sponsoring valt het ophalen van acquisitie, wat essentieel is voor het financieren van alle activiteiten. Je contacteert hierbij verschillende bedrijven om te vragen of zij (opnieuw) een samenwerking willen aangaan. Dit proces is geen rozenkleur en maneschijn, maar als het eenmaal lukt geeft het veel voldoening. Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, dit doe je samen met de geweldige leden van de Lezingen- en Excursiecommissie, de Buitenlandse Excursiecommissie en de Acquisitiecommissie.